söndag 23 augusti 2009

Fölvisning, hundträning och joggingtur m.m.


I lördags åkte familjen Nordell till Vretaskolan för att titta på Hannas Burlin-Lindkvists fölis på fölvisningen!

Lilla söta bebisen heter Coramil af Kartago, född 090602 och är efter Cartier, undan Chloé (Magritte-Brabant).
Coramil och mamma Chloé visade upp sig från sin bästa sida och sprang fint för domarna.

Chlosing, som den hopphäst hon är, tänkte showa lite och hoppade över staketet och in till domarna...lilla Coramil följde såklart efter, hihi så söta de var! :-)

Coramil fick 147 poäng och Chlosing blev B-premierad i stamboken. Matte Hanna var nöjd med dagens resultat!
Stackars Julia hade sett fram emot att träffa bebishästarna, men lyckades sova sig igenom hela kalaset!
Vi stannade dock kvar så att hon fick klappa lite på hästarna efteråt iallafall. Många pussar blev det, framförallt på Lisa Bjelkmars arab Bell Rex på Stora Sjögestad. Han var dundersnäll och Julia gosade loss!

På förkvällen gick vi ut allihop på stora gräsplanen invid lilla skogen och lekte samt introducerade sök lite lekfullt för Diesel (och Julia).
Julia och mamma respektive Julia och pappa gick in i skogen och gömde sig, och Diesel sökte upp. Det gick strålande, jag tror det är grenen för Diesel!!! Julia tyckte det var jättespännande och ville "MER" hela tiden! :-) Kul att man kan kombinera nytta och nöje!

Plötsligt kom herr, fru och unge herr Levstad promenerandes respektive cyklandes på trehjuling. Det resulterade i en trevlig pratstund och lekstund, och Johanna och jag kom överens att vi skulle ut och jogga söndag kl. 20....

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Idag (söndag) åkte matte och Diesel ut till stallet kl 7 och fodrade/vattnade/tittade till alla hästarna.

Efter lunch gick Roger & Julia upp till elljusspåret (Julia skulle sova middag i vagnen) och la ett spår till Diesel i skogen. Under tiden tränade matte & Diesel lydnad på gräsplanen hemmavid. Därefter gick vi och mötte upp pappa och bebis uppe i elljusspåret och tog spåret.
Diesel tog upp spåret fint, villade bort sig lite på mitten men hittade snart rätt igen. Jag körde sele och koppel och stannade så snart han började gå fel. Spåret var kort och han hittade snabbt spårslutet, så det var lyckat!

Pappsen/morfar ringde när vi var på väg hem, han hade inte träffat Julia på en hel vecka och hade ju abstinens! :-) Så det blev grillning och trevlig samvaro!


Nu ikväll var jag & Johanna Levstad ute och joggade/powerwalkade i nästan en timme (jajemän, vi höll vårt löfte)!
Kolla här så trötta och nöjda vi var efteråt (jag lika seriös som vanligt)! Vi kände att vi var tvungna att ha bildbevis! ;-)

Vi hade ungefär lika bra (kass?) kondis, så det passade perfekt.
Vi körde lite intervaller med jogging/walking som de nybörjare vi är, men det gick faktiskt strålande! Vi ska göra om det igen på torsdag!

På vägen träffade vi på en kompis (vilket vi blev mycket lyckliga över då vi fick chansen att stanna och hämta andan)!
Jag fick bekräftat att en tredje kompis, som jag misstänkt var gravid sen jag såg henne häromveckan, verkligen VAR gravid! Kul för henne!
Vi tre 2-åringsmammor stod i spåret och pratade, och alla vi tre var rörande överens om att fler barn det blir det INTE för oss! Pheeew, orka!

Nu blir det nog sängen snart.... Nästa vecka blir fullspäckad, förutom jobba hela dagarna så är det:
Måndag: avslutning spårkurs, Linköpings Brukshundklubb
Tisdag: Medlemsmöte, Linköpings Brukshundklubb
Onsdag: TÄVLING lydnad, Linköpings Brukshundklubb
Torsdag: Plugga (inlämningstenta för kursen jag går (Arbetsmedicin 7,5 p) ska vara klar till fredag) samt jogga med Johanna
Fredag: Till Helen och hälsa på nya bebben Vilgot

Jag kommer bara träffa Julls-snuttan några timmar på eftermiddagarna, kommer ha gos-abstinens. Ska nog sova inne hos henne så jag får lite mys iallafall!

Good-night!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar